O-I LANCEERT EERSTE INTERNATIONAAL DESIGNBOEK

O-I LANCEERT EERSTE INTERNATIONAAL DESIGNBOEK

De selecties benadrukken O-I’s unieke wereldwijde bereik ter inspiratie voor toekomstige designs in glas

Schiedam – Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), wereldwijd de grootste producent van glasverpakkingen, lanceert een internationaal designboek dat merken en designbureaus inspireert die op zoek zijn naar frisse, nieuwe ideeën voor glasverpakkingen voor voeding en dranken. O-I verzamelde meer dan 100 glasontwerpen van over de hele wereld. Het boek illustreert de schoonheid, veelzijdigheid, merkdifferentiatie, kleur, vorm en decoratievariaties die beschikbaar zijn in glas. Geen enkel ander verpakkingsmateriaal kan dit evenaren.

Glas komt tegemoet aan de verlangens van consumenten. De combinatie van unieke waarden – puurheid, kwaliteit, premium, duurzaamheid, gezondheid – en de vele designmogelijkheden, creëert een hecht samenspel tussen een unieke consumptie-ervaring en de product- en merkbelofte. Zoals Andres Lopez, CEO van O-I, zegt in het voorwoord van het boek: “Verschillende studies leren ons dat consumenten houden van glas. Het is hun favoriete verpakking. Alleen glas roept verwondering op: het plezier waarmee je een ijskoud bierflesje oppakt, het verlangen wanneer je je favoriete potje broodbeleg opent, de verwachting die je voelt terwijl een sommelier je champagnefles ontkurkt. “

De selecties in het boek zijn productontwerpen die de laatste jaren werden ontwikkeld door designteams van O-I. Dat gebeurde op basis van een briefing, of in samenwerking met designbureaus op een van de vier continenten waarin de onderneming actief is. Ze laten O-I’s brede designexpertise zien en illustreren ook hoe verschillende culturele normen in het design van merken worden opgenomen.

“Het boek is meer dan een selectie mooie foto’s”, zegt Marie-Laure Susset, Marketing Communications Leader bij O-I Europe. “Het vertelt het verhaal van de merkidentiteit en de consumententrends van de afgelopen jaren. Het gaat over de groei van ambachtelijke producten, van premiumisatie, of van gezonde hydratatie.”

“Ik ben erg dankbaar voor de medewerking van alle merken waarvan producten in het boek worden getoond. Het is fantastisch om zo veel grote namen pagina na pagina afgebeeld te zien”, besluit Yolanda Fernandez, Marketing Communication Specialist Europa, die het project leidde.

Het boek wordt wereldwijd geschonken aan klanten van O-I en toonaangevende designbureaus. Wie zelf ook een exemplaar wenst te ontvangen, kan dit aanvragen via info@o-i.com.

Contacteer ons
Ilse Derijck Communication Consultant, Outsource Communications
Ilse Derijck Communication Consultant, Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.